Communitybeleid
Host

Gebruik en vermelding van beveiligingscamera's, opnameapparatuur, decibelmeters en slimme huishoudelijke apparaten in Japan

Hier vind je onze richtlijnen voor het gebruik van beveiligingscamera's, opnameapparatuur, decibelmeters en slimme huishoudelijke apparaten in Japan:

Beveiligingscamera's en opnameapparatuur

• Beveiligingscamera's en opnameapparatuur zijn alle apparaten die video's, foto's of audio opnemen of verzenden, zoals een babyfoon of deurbelcamera.
  • Verborgen beveiligingscamera's zijn ten strengste verboden.
  • Na 31 juli 2024 mogen hosts in Japan geen beveiligingscamera's en opnameapparatuur hebben die (een deel van) het interieur van een accommodatie bewaken, zoals een gang, slaapkamer, badkamer, woonkamer of gastenverblijf. Ook niet als deze camera's of apparatuur uitstaan of losgekoppeld zijn. Dit verbod is ook van toepassing op de gemeenschappelijke ruimtes en gedeelde ruimtes van privékamers (bijvoorbeeld een woonkamer).
    • Vrijstelling voor bepaalde hosts met een hotelvergunning. Japanse accommodaties die een camera moeten hebben die de ingang van de accommodatie bewaakt om te voldoen aan de Hotel Business Act, mogen alleen binnencamera's hebben als aan de volgende vereisten is voldaan:
      • De accommodatie heeft een hotelvergunning, maar de accommodatie is geen 'hotel' (dit omvat ryokans, aparthotels, hostels, resorts en boetiekhotels).
      • De accommodatie heeft geen receptie die 24/7 open is of de host kan geen buitencamera installeren om aan de vereisten van de hotelvergunning te voldoen.
      • Om te voldoen aan de Hotel Business Act wordt in de advertentiebeschrijving vermeld dat de camera de ingang bewaakt.
      • De camera bewaakt alleen de ingang van de accommodatie, bewaakt geen woonruimtes van de accommodatie en kan geen audio opnemen.

Opmerking: als jouw accommodatie niet aan deze vereisten voldoet, kan de aanwezigheid van camera's in een accommodatie leiden tot het verwijderen van je advertentie of account.

We moedigen hosts ook aan om de locatie van de camera duidelijk aan te geven via sig­na­li­satie in de accommodatie.

• Hosts mogen geen beveiligingscamera's en opnameapparatuur ophangen bij buitenruimtes van een accommodatie waar gebruikers meer privacy verwachten, zoals de binnenkant van een afgesloten buitendouche of in een sauna.
  • Hosts mogen beveiligingscamera's en opnameapparatuur voor buiten hebben, maar moeten dit vermelden in de advertentiebeschrijving (bijvoorbeeld: In de voortuin hangt een camera, Er hangt een camera bij de patio, Er hangt een camera bij het zwembad of Ik heb een deurbelcamera die mijn voordeur en de hal van het flatgebouw bewaakt).

Decibelmeters

• Decibelmeters zijn apparaten die het geluidsniveau en de duur ervan beoordelen, maar geen audio opnemen.
  • Hosts mogen een decibelmeter in de accommodatie plaatsen, mits de host dit op de advertentie zet en het apparaat zich niet in slaapkamers, badkamers of slaapruimtes bevindt. Hosts hoeven niet aan te geven waar hun decibelmeters zich precies bevinden.

Slimme huishoudelijke apparaten

• Slimme huishoudelijke apparaten zijn producten die verbinding maken en communiceren met andere apparaten of netwerken, zoals Alexa van Amazon en Nest van Google.
  • Hosts mogen slimme huishoudelijk apparaten hebben.
  • Hosts zijn niet verplicht om de aanwezigheid van slimme huishoudelijk apparaten in hun accommodatie te vermelden, maar we raden dit wel aan. Ook raden we hosts aan om gasten de mogelijkheid te bieden om slimme apparaten uit te zetten of de stekker uit het stopcontact te halen.

Vermelden dat je een beveiligingscamera of opnameapparaat hebt

1. Klik op Advertenties en selecteer de advertentie die je wilt aanpassen.
  2. Klik onder Advertentie-editor op Je ruimte.
  3. Tik op Veiligheid van gasten.
  4. Klik op Veiligheidsvoorzieningen en vervolgens op Beveiligingscamera's of audio-opnameapparatuur aanwezig.
  5. Klik op Details toevoegen en beschrijf elk apparaat dat buiten hangt, waar dit zich bevindt (bijvoorbeeld: "Ik heb een deurbelcamera die mijn voordeur en de hal van mijn flatgebouw bewaakt") en of het aan of uit staat.
  6. Klik op Doorgaan en vervolgens op Opslaan.

Je decibelmeters vermelden

1. Klik op Advertenties en selecteer de advertentie die je wilt aanpassen.
  2. Klik onder Advertentie-editor op Je ruimte.
  3. Tik op Veiligheid van gasten.
  4. Klik op Veiligheidsvoorzieningen en vervolgens op Beveiligingscamera's of audio-opnameapparatuur aanwezig.
  5. Klik op Decibelmeters en vervolgens op Opslaan.